Vill bara påminna er om att ni är skyldiga att skotta balkongerna. Vet att det kommit mycket snö och det syns omöjligt men det blir inte lättare om ni väntar. Det finns mindre spadar i trädgårdsförrådet och prata gärna med grannen under er var det är bäst att slänga snön. 

Vet att några av er har klättrat ut genom fönstret i vardagsrummet och sedan skottat. Men tänk va skönt när solen börjar titta fram och ni kan ta kaffe eller tekoppen och sätta er ute på balkongen och njuta av vårsolen.

Från Hyresgästföreningens sida på fråga om man måste skotta balkongen.

”Ja, som hyresgäst har du skyldighet att vårda din lägenhet och då ingår även att ta bort snö från balkongen.
En viktig anledning till att skotta bort snön är att den blir till vatten som kan rinna mot fasaden och orsaka fuktskador.
Om en hyresgäst själv inte klarar av att skotta måste han/hon be om hjälp av någon som kan göra det. För ytterst är ansvaret för balkongen ändå hyresgästens eget. I Hyreslagen står det "Hyresgästen skall under hyrestiden väl vårda lägenheten med vad därtill hör”, vilket innefattar även balkongen.
Om din balkong ligger högt upp och du slänger ut snön från balkongen måste du se till att ingen nedanför riskerar att bli skadad. Du kanske kan be om hjälp av någon granne som kan hålla koll så att ingen kommer till skada.